Süryaniler, Büyük Ayin için Adıyaman'da buluştu

9. Süryani Kadim Cemaati Büyük Ayini Adıyaman'da gerçekleştirildi. Adıyaman Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi'ndeki ayine, dünyanın birçok ülkesinden ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen Süryaniler katıldı.

Hz. İsa'nın Mor Petrus ve Mor Paulus isimli iki havarisinin adıyla anılan Mor Petrus-Mor Paulus Kilise'sindeki büyük ayine katılan Süryaniler, doğup büyüdükleri ancak yıllardır görmedikleri evleri de ziyaret etti.

Ayini, İstanbul, İzmir ve Ankara bölgesi ruhani reisi ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin ile Adıyaman, Şanlıurfa, Malatya, Hatay, Mersin ve Elazığ bölgesinden sorumlu Adıyaman Mor Petrus-Mor Pavlus Kilisesi Metropoliti Melki Ürek yönetti.

Pazar ayininde barış, sevgi ve kardeşlik adına dualar edildi. Kilise korosunun okuduğu ilahilere eşlik eden Süryaniler mum yakmayı da ihmal etmedi.

Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin, Adıyaman cemaatinin Türkiye geneline ve bir çok ülkeye dağıldığını belirterek, "Bazıları 40-50 sene buralara gelememiş. Ayin nedeniyle yurt dışından veya başka şehirlerden geliyorlar. Hem bu güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmıyorlar hem de doğmuş oldukları yerleri gezerek özlemlerini gidermeye çalışıyorlar." dedi.